dilluns, 15 d’octubre del 2012

SE'N PARLAVA un...


10 D'OCTUBRE DE 1954


"DÍA DE LA RAZA"
El dia de la Hispanitat era un dels dies que Sitges, igual que a la resta de l’estat, era festa obligada. L’Eco ho destacava, primer de tot, com la festivitat de tota Espanya, en commemoració del dia de la Verge del Pilar. A més, aquell dia també es celebrava el patronatge de la Guàrdia Civil: “También celebra en este día su patronímica el benemérito Cuerpo de la Guardia Civil. Por lo que la 4a Compañía destacada en nuestra Villa va a festejar la españolísima jornada con una Misa, que se rezará en nuestra Iglesia Parroquial a las 9 de la mañana, y a la que asistirán todas las autoridades locales”.

L'ENCANT DE SITGES AL NO-DO
El NO-DO volia ensenyar a tot l’Estat Espanyol imatges de Sitges. “La próxima semana se estrenará en todas las pantallas de España el noticiario documental: Imágenes n. 509, titulado «El encanto de Sitges» y con el subtítulo «El Cau Ferrat y Rusiñol». Sabemos que algunos directivos de Fomento del Turismo han gustado las primicias de esta cinta que capta las bellezas de nuestra Villa, y todos coinciden en su alto valor fílmico. No dudamos que nuestros empresarios harán lo posible para que prontamente podamos nosotros recrearnos con «El encanto de Sitges».” A més d’ensenyar imatges de la nostra vila, també es volia ensenyar una de les joies del nostre partrimomi, el Cau Ferrat, casa i museu de l’artista polifacètic, i recordat de nou, Santiago Rusiñol, que durant molts anys va convertir casa seva en una parada obligada per a tota aquella gent que volia conèixer les seves obres i col·leccions. Sens dubte, Sitges era un poble prou important a l’hora de parlar d’art i cultura.

ALS CAÇADORS SITGETANS
Per molts, la data del 12 d’octubre significava l’inici de la campanya de caça, tot i que pel que sembla alguns havien començat aquesta activitat unes setmanes abans. “No siempre da el resultado apetecido, pero algunas veces, como el jueves 31 de Septiembre (alguns caçadors de Sitges) dieron muerte a 22 conejos. Los entendidos en la cinegética y conocedores de la evolución de la misma en nuestra Villa, aseguran que se ha batido el record local de la caza del conejo.” Avui aquesta pràctica cada cop va més a la baixa, però en el record queden tots aquells que –amb escopeta, gossos, o també amb fures– sortien a caçar. Els conills eren la presa més recorrent dels caçadors de la zona.

L'Eco de Sitges, 10 d'octubre de 1954
Publicat a L'Eco de l'11 d'octubre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada